Η μεταφορα της μηχανης

Το κεφάλαιο αυτό ήταν από τα πιο αγχωτικά κατά τη φάση του σχεδιασμού του ταξιδιού. Ήταν δεκάδες τα ερωτήματα για τα οποία η αναζήτηση επί μήνες στο ίντερνετ δεν απέδιδε ικανοποιητικές απαντήσεις. Η μεταφορά της μηχανής στη Ν. Αμερική θα γινόταν είτε αεροπορικώς με τεράστιο κόστος είτε ακτοπλοϊκώς αφού πρώτα την έστελνα Γερμανία, καθώς οι επιλογές που μου δινόντουσαν από Ελλάδα δεν με έπειθαν ότι θα είχα απροβλημάτιστο χειρισμό του «πακέτου» χωρίς μπλεξίματα. Τότε, σε μια εκδρομή το Μάιο του ’12 συζητώντας με τον φίλο Δημήτρη για το όλο εγχείρημα, μου ανέφερε τον Γιάννη Βασιλείου. Ο Γιάννης είχε ήδη ταξιδέψει 2 φορές με την μηχανή του στη νότια Αμερική ακολουθώντας τον αγώνα Dakar και γνώριζε διαδικασίες και άτομα! Ήρθαμε σε επαφή, μου έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι το τελικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν πλέον γεγονός.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλα email αφενός με την εταιρεία Sea Side Logistics στο Buenos Aires η οποία θα διαχειριζόταν την άφιξη του φορτίου εκεί, αφετέρου με τον εκτελωνιστή,  τον Sergio Gomez που θα αναλάμβανε όλο το γραφειοκρατικό και πολύπλοκο έργο του εκτελωνισμού και της αποδέσμευσης της μηχανής από το λιμάνι. Με την συνδρομή του κου. Παναγιωτόπουλου εξασφάλισα ένα ξυλοκιβώτιο για τη μοτοσικλέτα, από αυτά με τα οποία παραλαμβάνονται οι μηχανές από το εργοστάσιο. Κλείσαμε ραντεβού με τις αποθήκες της ΒΜW όπου με τη βοήθεια του φίλου Πάνου συσκευάσαμε τη μηχανή μαζί με το σύνολο σχεδόν των αποσκευών μας. Τέλος Ιουλίου η μηχανή αναχώρησε για την Αργεντινή.

Ένα μήνα αργότερα, στο Buenos Aires θα γνωριζόμασταν με τον Δημήτρη Κότσικα και τον πατέρα του κο Λάζαρο, μόνιμοι κάτοικοι εκεί, οι οποίοι συνεργάζονταν με τον εκτελωνιστή και με την συγκεκριμένη εταιρία logistics. Οι συμβουλές τους και η βοήθεια τους πολύτιμη! Η συνεργασία με τον εκτελωνιστή, τον Sergio, ήταν επίσης άψογη. Γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει προκειμένου να παραλάβουμε τη μηχανή χωρίς προβλήματα και χωρίς …  παρενέργειες και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το άβατο των φορολογικών αποθηκών του λιμανιού του Buenos Aires, ενός χώρου μέσα στον οποίο ο κάθε ιδιώτης από μόνος του είναι ένα ανυπεράσπιστό θύμα προς στυγνή εκμετάλλευση. Οι σχετικές ιστορίες στο horizonsunlimited.com από προηγούμενους ταξιδιώτες είναι αρκετές!

19 Σεπτεμβρίου είχαμε τη μηχανή στα χέρια μας. Μεταφέραμε το ξυλοκιβώτιο στις αποθήκες του κου Πρόϊου στη Boca, όπου την αποσυσκεύασα, μόνταρα ότι εξαρτήματα είχαν αφαιρεθεί αρχικά – τιμόνι, ζελατίνα, καθρέπτες, μπαταρία – τη φόρτωσα με τα μπαγκάζια και έφυγα για το χόστελ. Το ξυλοκιβώτιο θα μας το κρατούσαν στις αποθήκες του κου Πρόϊου, Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Buenos Aires και «συνάδελφου» μοτοσικλετιστή, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ώστε να το ξαναχρησιμοποιούσα με την ολοκλήρωση του οδοιπορικού μας για την επιστροφή της μηχανής στην Ελλάδα.

Τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους! Στον Δημήτρη Αραμπατζή, στον Πάνο Κουτση, στον Γιάννη Βασιλείου, στον κο Παναγιωτόπουλο («BMW  Παναγιωτόπουλος»), στον υπεύθυνο των αποθηκών της ΒΜW στον Ασπρόπυργο του οποίου δυστυχώς το όνομα δεν έχω κρατήσει και δεν το θυμάμαι. Στην οικογένεια Κότσικα, στον Sergio Gomez, στον κο Πρόϊο τον οποίο δεν γνώρισα γιατί απουσίαζε τόσο κατά την αποσυσκευασία της μηχανής στο ξεκίνημα μας, όσο και στο τέλος, όταν την συσκευάσαμε για το ταξίδι της επιστροφής.

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Η μεταφορα της μηχανης”

  1. Μπράβο για το φοβερό ταξίδι, τώρα ξεκινάω το διάβασμα!
    Μπορώ να μάθω πόσο κοστίζει αυτή η μεταφορά της μοτοσυκλέτας εκεί συνολικά πήγενέλα?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s