Επιτελους στο δρομο

Η καθυστέρηση στην άφιξη της μηχανής κατά +2 εβδομάδες, εκτός του εκνευρισμού που μας προκαλούσε, είχε επιπτώσεις στην εξέλιξη του ταξιδιού. Καταρχήν, δημιούργησε έξτρα κόστος. Άλλο να έχεις προϋπολογίσει παραμονή μιας εβδομάδας σε μια ακριβή πόλη και άλλο να σου προκύπτουν τελικά τρεις! Συνεπακόλουθα, έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε: κρατάμε την αρχική ημερομηνία επιστροφής μας ή αλλάζουμε τα αεροπορικά μας εισιτήρια? Με την πρώτη επιλογή θα έπρεπε ή να περικόψουμε το ταξίδι και να επισκεφθούμε λιγότερα μέρη από όσα θέλαμε αρχικά ή να κινηθούμε με πιο εντατικούς ρυθμούς, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο σε ένα τόσο μεγάλο οδοιπορικό. Με την 2η επιλογή θα αυξάναμε και άλλο το κόστος. Η λογική επιλογή με βάση το budget μας ήταν η πρώτη. Η επιλογή που κάναμε ήταν η 2η! Μια φορά στη ζωή σου κάνεις κάτι τέτοιο, κάνε το όπως το έχεις ονειρευτεί. Αλλάξαμε τα εισιτήρια λοιπόν και βρεθήκαμε ήδη από τα αποδυτήρια εκτός προϋπολογισμού αλλά δεν μας ένοιαξε. Θα μπαλαντζάραμε το ήδη σφικτό budget στην πορεία επιλέγοντας ακόμα περισσότερο camping, ακόμα περισσότερο μακαρόνι στα πιάτα μας. Τουλάχιστον έτσι ήταν το μέρος του νέου πια σχεδίου.

Η άλλη σημαντική επίπτωση της καθυστέρησης αφορούσε τον καιρό. Στα πλάνα μας ήταν να επισκεφθούμε αρχικά τους καταρράκτες Iguazu, έπειτα να περάσουμε από την Παραγουάη με πορεία δυτική και κατόπιν να αρχίσουμε να τραβάμε βόρεια για Βολιβία και Περού. Το Περού θέλαμε να το δούμε εξ’ ολοκλήρου από νότο προς βορά διασχίζοντας το μέσω των οροσειρών του και όχι από την ακτογραμμή του. Αυτό όμως προϋπέθετε ότι θα έπρεπε να βρισκόμασταν εκεί πρίν την εποχή των βροχών. Διότι όταν αρχίσει να βρέχει στα ορεινά του Περού … χμ. Οι δυο εβδομάδες που χάσαμε μας έφερναν οριακά στο στόχο αυτό.

Εγκαταλείψαμε έτσι την ιδέα των καταρρακτών και της Παραγουάης, και χαράξαμε πορεία κατευθείαν για τα βορειοδυτικά σύνορα της Αργεντινής με την Χιλή. Το Iguazu θα το αφήναμε για το τέλος, αν όλα είχαν πάει καλά μέχρι τότε.

Το πρωινό της 20ης Σεπτεμβρίου αναχωρήσαμε από το Buenos Aires,  ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα βρισκόμασταν στο δρόμο μετά από 23 μέρες παραμονής μας εκεί
Το πρωινό της 20ης Σεπτεμβρίου αναχωρήσαμε από το Buenos Aires, ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα βρισκόμασταν στο δρόμο μετά από 23 μέρες παραμονής μας εκεί

Στόχος μας η Cordoba. H διαδρομή εντελώς αδιάφορη. Πεδινές καλλιεργήσιμες εκτάσεις χωρίς τέλος. Μία καταιγίδα και πολλές ώρες αργότερα, φτάσαμε στην 2η μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής έχοντας ήδη σουρουπώσει. Μας έφαγε πολύ ώρα μέχρι να εντοπίσουμε κατάλυμα που να πληρεί δυο βασικές προϋποθέσεις για εμάς: ασφαλή χώρο για την μηχανή και ταυτόχρονα φθηνό. Η αναζήτηση χόστελ ή βασικού ξενοδοχείου με αυτά τα δυο χαρακτηριστικά στην νότια Αμερική είναι από μόνη της μια περιπέτεια και έπαιξε και αυτή το ρόλο της στις εμπειρίες που αποκομίσαμε στη συνέχεια του ταξιδιού.

Την επομένη ξεκινήσαμε νωρίς με κατεύθυνση προς την περιοχή του Tucuman. To βαρετό σκηνικό της προηγούμενης μέρας επαναλαμβάνεται, για πολλά χιλιόμετρα δεν υπήρχε τίποτα στην Ruta 60 που να μπορεί να προκαλέσει τα μάτια μας, μέχρι που φθάσαμε σε μια από τις μεγάλες αλυκές (Salinas Grandes) της χώρας.

Προχωρήσαμε γιατί μέχρι το San Miguel de Tucuman είχαμε αρκετό δρόμο και δεν θέλαμε να μας πιάσει η νύχτα. Όμως η έντονη ζέστη και το αδιάφορο τοπίο στην Ruta 157 μας έκαναν να αλλάξουμε πορεία. Στραφήκαμε δυτικά προς τα βουνά της Sierra del Aconquija. H διαδρομή επιτέλους μας ξύπνησε. Ορεινό στροφιλίκι μέσα από καταπράσινες πλαγιές, μέχρι που φθάσαμε στο όμορφο Tafi del Vale στα 2000 μ. υψόμετρο. Εκεί στήσαμε τη σκηνή μας, ετοιμάσαμε το γεύμα μας στο καμινέτο μας (μακαρονάδα φυσικά) υπο το φως των αστεριών και σβήσαμε γλυκά από την κούραση της ημέρας.

 

Track log:

Advertisements

One thought on “Επιτελους στο δρομο”

  1. ωραία φάση η πρώτη νύχτα με τη σκηνή ε?
    Ειδικά άμα ξέρεις ότι έχεις τόσες πολλές μέρες ακόμα για να κοιμάσαι στο χοτέλ «τ’άστρα» πρέπει να είναι ακόμα καλύτερα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s