San Telmo, Buenos Aires

blogRS-0180

Το μποέμ San Telmo παρουσιάζεται ως το μέρος της πόλης όπου χτυπά η καρδιά του tango, γεμάτο λιθόστρωτους δρόμους και παλιά αρχοντικά, μικρά όμορφα καφέ και μπαράκια. Μια συνοικία που άλλοτε κατοικούνταν από την αριστοκρατία, τώρα πια είναι περιοχή της εργατικής τάξης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τις Κυριακές η πλατεία Dorrego και ο δρόμος Defensa μετατρέπονται σε μια τεράστια λαϊκή αγορά αντικών, ειδών χειροτεχνίας και αναμνηστικών. Παλιά ρούχα και παλιά νομίσματα, γραμμόφωνα και βινύλια, φωτογραφικές μηχανές από άλλες εποχές και πίνακες ζωγραφικής. Μικροπωλητές, μικρές καντίνες, μυρωδιές από choripan, empanadas και saltenas γεμίζουν τον αέρα, ενώ σε κάποιες γωνίες τα σόου tango τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς στην πλατεία ακούγεται η Χάρις Αλεξίου με «το ταγκό της Νεφέλης»!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε και τη παλιά σκεπαστή αγορά του San Telmo, η οποία μεσοβδόμαδα είναι απαλλαγμένη από τις ορδές των τουριστών του Σαββατοκύριακου αποτελώντας έτσι μια καλή ευκαιρία για μια γεύση της πραγματικής ζωής και καθημερινότητας των ντόπιων. Φωτογραφίες απο την σκεπαστή αγορά στο blog της Έλενας : San Telmo.

blogRS-0261

Σχολιάστε